Forum27 - Türkiye'nin En Büyük Forumu
 

Go Back   Forum27 - Türkiye'nin En Büyük Forumu > Bayanların Dünyası > Damak Tadınız > Dünyadan Mutfaklar > Balkan Yemekleri

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 8 July 2009, 12:56
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 21 October 2008
Mesajlar: 594
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Samsa



MALZEMELER:

* 1 kg un
* 1 paket kuru pakmaya
* Su
* Tuz
* Sıvı yağ
* 1 yumurta
* 1 kg yoğurt
* 3-4 diş sarımsak
* Susam

YAPILIŞI:

Un, ılıtılmış su, kuru pakmaya ve tuz karıştırılıp, yoğrularak hamur haline getirilir ve üzeri örtülerek 1 saat mayalanması beklenir. Mayalanan hamur 20 eşit parçaya bölünür ve her biri böreklik yufka olarak açılır. İlk yufka yağlanmış tepsiye serilir ve üzerine sıvı yağ sürülür. Diğer her bir yufkanın da tepsiye yayıldıktan sonra üzerine sıvı yağ sürülerek bütün yufkalar üst üste tepsiye dizilir. Tüm yufkalar tepsiye yerleştirildikten sonra baklava biçiminde kesilir ve üzeri örtülerek tekrar 1 saat tepside dinlendirilir. 1 yumurta çırpılarak, eşit şekilde hamurun üzerine sürülür ve 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika (börek pişirir gibi) pişmesi beklenir. Samsamız fırında iken diğer tarafta sarımsaklar temizlenip, dövülerek yoğurtla karıştırılır ve iyice çırpılır. Pişen samsa fırından çıkarılır çıkarılmaz sıcakken hemen sarımsaklı yoğurt üzerine dökülür ve kendi kendine çekmesi beklenir. Biraz soğuduktan sonra üzerine susam dökülerek yenilir.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil



Saat: 15:17


Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2019, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
Tipobet forum Kameralı Sohbet Süpertotobet forum aktuel webmaster forum istanbul escort istanbul escort Betvole tipobet365 elexbet canlı maç izle elexbet tv izle elexbet maç izle elexbet elexbet tv elexbet giriş hiltonbet canlı hiltonbet hiltonbet tv hiltonbet şikayet pashagaming giriş ngsbahis tv ngsbahis güncel giriş

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2