Forum27 - Türkiye'nin En Büyük Forumu
 

Go Back   Forum27 - Türkiye'nin En Büyük Forumu > Bayanların Dünyası > Damak Tadınız > Etli Yemekler

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 1 September 2009, 19:28
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 13 February 2009
Mesajlar: 16,052
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart İstim Kebabı

İstim Kebabı
Malzemeler
- 600 gr. kuzu kuşbaşı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çorba kaşığı karabiber
- 1/2 adet limon
- 200 gr. arpacık soğanı
- 200 gr. patlıcan
- 50 gr. dolmalık biber
- 1/2 bardak zeytinyağı
- 200 gr. domates
- 30 gr. margarin
- 1 bardak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 demet maydanoz


YapılışıÖn hazırlık olarak limonun kabuğunu ve iç tarafındaki beyaz etli kısmını alıp, atın. Limonun kalan kısmını ince dilimleyin. Arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın. Patlıcanları hareli soyun. Uzunlamasına dörde bölüp, çekirdekli kısımlarını alın, iri parçalar halinde -kuşbaşı et büyüklüğünde- doğrayın.

Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısmını alıp, atın. İri parçalar halinde doğrayın. Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın. Maydanozu yıkayıp, iyice kuruladıktan sonra, ince kıyın. Etlerin üzerine tuz ve biberi serpin. Bir kaşıkla iyice karıştırın.

Bir tencerenin dibine, tuzlanıp biberlenmiş kuzu etlerini koyun. Tencereyi bir kenara kaldırın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Sırasıyla arpacık soğanı, patlıcanı ve dolmalık biberi, bir maşayla kızardıkça alt üst ederek, pişirin. Sebzeleri, fazla yağlarını süzdürmek üzere kağıt peçete üzerine çıkartın. Tenceredeki etlerin üzerine sırasıyla limon dilimlerini, arpacık soğanı, domatesleri, patlıcan ve dolmalık biber parçalarını dizin.

Yağı küçük bir kapta orta ateşte eritin. Yağ erir erimez, kabı ateşten alın. Erimiş yağı, tenceredeki et ve sebzelerin üzerine dökün. Suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Etrafını, su ve unla hazırlayacağınız koyu bir bulamaçla kapatın. Tencereyi ağır ateşe oturtun. Kebabı, ağır ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alın. Etlerin pişip, pişmediğini kontrol edin. Gerekirse, tencerenin kapağını tekrar hamurla sıvayarak, kebabı bir süre daha, etler yumuşayıncaya kadar, pişirin.

Afiyet olsun...

Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 1 September 2009, 20:24
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 27 August 2009
Mesajlar: 638
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Cevap: İstim Kebabı

Kız yazacaktım dün ben bunu daaaa annnem çağırdı
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 1 September 2009, 20:30
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 13 February 2009
Mesajlar: 16,052
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Cvp: İstim Kebabı

: tüh ben önce davrandım :
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil


Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2009 Öss SonuçLarı Açıklandı Thorin Dershaneler ve ÖSS, 0 11 August 2014 05:33
Leyla'yı incitirsin MeCNuN Hikayeler 0 22 September 2009 19:50


Saat: 03:37


Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2019, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
Tipobet forum Kameralı Sohbet Süpertotobet forum aktuel webmaster forum istanbul escort istanbul escort Betvole tipobet365 elexbet canlı maç izle elexbet tv izle elexbet maç izle elexbet elexbet tv elexbet giriş hiltonbet canlı hiltonbet hiltonbet tv hiltonbet şikayet pashagaming giriş ngsbahis tv ngsbahis güncel giriş

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2