Forum27 - Türkiye'nin En Büyük Forumu
 

Go Back   Forum27 - Türkiye'nin En Büyük Forumu > Bayanların Dünyası > Damak Tadınız > Turşu Tarifleri ve Konserveler

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 1 February 2009, 13:24
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 21 September 2008
Mesajlar: 15,180
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Şeftalİ Konservesİ

ŞEFTALİ KONSERVESİ

Şeftalilerin konserve edilmeye elverişli olanları çekirdekleri kolayca çıkabilen ve çekirdek yatakları sarı veya açık kırmızı olanlardır. Tam olmuş ama yumuşamamış şeftalilerin irileri alınır. Bunlardan bazılarının zar gibi ince olan kabukları kendiliklerinden çıkar. Bu gibilerinin kabukları kolaylıkla ayıklanır çekirdekleri çıkarılır ve orta ya da koyu kaynar şuruba atılır ve 3-5 dakika kadar kaynatılır. Sonra bundan öncekilerde olduğu gibi kavanozlara istif-enir şerbeti dökülür kavanozların havaları çıkarılır ağızları temizlenir ve kapakları örtüldükten sonra yarım litrelikleri 25 dakika bir litrelikleri ise yarım saat pastörize edilir. Aralıklı olarak tahta veya bezlerin üstüne yerleştirilen kavanozlar 24 saat böylece bırakılır. Ertesi gün vidalı bilezikleri ya da maşaları çıkarılır etiketleri yapıştırılır ve kilere kaldırılır.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil



Saat: 16:10


Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2019, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
Tipobet forum Kameralı Sohbet Sevgi forumu Kadınca Forum Mutlu Forum forumcu forum kadinca forum dernek forum forum ankara forum aktuel webmaster forum istanbul escort istanbul escort Betvole tipobet365

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2