Forum27 - Türkiye'nin En Büyük Forumu
 

Go Back   Forum27 - Türkiye'nin En Büyük Forumu > Bayanların Dünyası > Damak Tadınız > Turşu Tarifleri ve Konserveler

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 1 February 2009, 13:26
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 21 September 2008
Mesajlar: 15,180
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Taze Fasulye Konservesİ

TAZE FASULYE KONSERVESİ

=malzemeLER=

(1 litrelik bir kavanoza göre)
700 gram taze fasulye
% 2 oranında tuz ve yeteri kadar su.

=hazırlanışı=

Konservesi yapılacak fasulyenin taze körpe ve kılçıksız olmasına dikkat edilmelidir. Çalı fasulyeleri konserveye çok elverişlidir. Fasulyeler önce birkaç defa iyice yıkanır temizlenir. Sonra uçları alınır varsa kılçıkları kazınırcasına kesilerek çıkarılır. Konserve edilecek fasulye ayşekadınsa 3 - 4 santim uzunluğunda çalı fasulyesiyse ince şeritler biçiminde kesilir. Fasulyeler tazeliklerine göre buharla veya kaynayan suyla 2 - 5 dakika kadar haşlanır. Suda haşlanıyorsa suya oranının % 2'si kadar tuz konursa daha iyi olur. Özel sepet veya tülbentten çıkarılacak fasulye kavanoza ağzında 2 - 3 parmak kadar boşluk kalacak biçimde istiflenir. Hemen arkasından kaynar tuzlu haşlama suyu kavanoza doldurulur (ağzında kalın bir parmak kadar boşluk bırakmayı unutmamalı.) Kavanozun alt ve üstüne birer dilim domates konursa çok iyi olur. Kavanozun ağzı silinip kapağı iyice örtüldükten sonra usulünce otoklava yerleştirilir; 1155 santigrat (240 fahrenheit) derecesinde 25 dakika sterilize edilir. Kavanoz otoklavdan çıkarılınca kontroldan geçirilir soğutulur etiketlenir ve serin kuru bir yerde kışa saklanır.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil



Saat: 15:46


Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2019, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
Tipobet forum Kameralı Sohbet Sevgi forumu Kadınca Forum Mutlu Forum forumcu forum kadinca forum dernek forum forum ankara forum aktuel webmaster forum istanbul escort istanbul escort Betvole tipobet365

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2