Forum27 - Türkiye'nin En Büyük Forumu
 

Go Back   Forum27 - Türkiye'nin En Büyük Forumu > Bayanların Dünyası > Damak Tadınız > Turşu Tarifleri ve Konserveler

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 1 February 2009, 13:32
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 21 September 2008
Mesajlar: 15,180
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Balık Turşusu

Balık Turşusu

=Malzemeler=

1 kilogram balık (hamsi kefal lüfer)
7 diş sarımsak
2 diş karanfil
10 adet karabiber tanesi
4 adet defneyaprağı
4 adet limon yaprağı
3 adet sulu limon
1 yemek kaşığı tuz
Su.

=Hazırlanışı=


Balıklar temizlenip filetoları çıkarılır. Tuzlanan balıklar bir gün bekletilir. Bekletilen balıklar bol su ile iyice yıkanır. Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir. Üzerine birkaç adet tane karabiber serpiştirilir. Bir diş karanfil koyup üzerine fileto balıklar yerleştirilip aralarına defne ve limon yaprakları çentilmiş sarımsaklar konur. Balıkların yerleştirilmesi bitince bir litre suya bir çorba kaşığı tuz konarak eritilir. Suyun içine 3 adet limon sıkılır. Hazırlanan bu su balıkların üzerine dökülüp bir ağırlıkla bastırılır. 3 gün bekletilerek servise sunulur.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil



Saat: 03:40


Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2019, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
Tipobet forum Kameralı Sohbet Sevgi forumu Kadınca Forum Mutlu Forum forumcu forum kadinca forum dernek forum forum ankara forum aktuel webmaster forum istanbul escort istanbul escort Betvole tipobet365 best10

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2